![](https://efresh.sk/wp-content/uploads/2017/10/Tekvicova-polievka.jpg)
Tekvicová krémová polievka
2017-10-16 19:29:22
![](https://efresh.sk/wp-content/uploads/2017/10/Tekvicova-polievka.jpg)
Večere sa nám už ochladzujú a čas tekvice je práve takto na jeseň. Čo by nás zasýtilo a zároveň zohrialo viac ako táto jesenná jednoduchá špecialita ?
Čo budeme potrebovať
- 1 kus stredná Hokaido tekvica
- 1 kus mrkva väčšia alebo 2 kusy malej mrkvy
- 1 kus cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 500ml zeleninového vývaru (alebo aký máte po ruke - ja som použila aj hovädzí...)
- 2 PL masla
- 150ml smotana na šľahanie
- soľ, čierne korenie a muškátový oriešok
- Tekvicové jadierka
- Tekvicový olej
Postup
- Cibuľu, cesnak si nakrájeme na drobno.
- Tekvicu riadne umyjeme, zbavíme jadierko a vnútra, nakrájame aj so šupkou na menšie kúsky.
- V hrnci na masle speníme cibuľku, cesnak a pridáme tekvicu.
- Podusíme, zalejeme vývarom, okoreníme a dusíme kým tekvica, mrkva nezmäknú.
- Rozmixujeme a zjemníme šľahačkou na varenie, dochutíme.
- Na tanieri dozdobíme tekvicovým olejom a na sucho opraženými tekvicovými jadierkami.
- Kto má chuť, môže si polievku dochutiť aj krutónmi.
Môj tip
- Tento tekvicový olej zo Štajerska je môj favorit!
- Ja osobne si ho lejem až až, pretože tento olej jednoducho milujem...
Efresh.sk https://efresh.sk/
Pingback: Čo jesť počas dojčenia? Pozrite si jedálniček na 7 dní! - Grgyaprdy.sk
Pingback: Čo jesť počas dojčenia? Mám pre vás jedálniček na 7 dní! - Efresh.sk
Pingback: Týždenný jedálniček na doma - PS: Nezbláznite sa! - Grgyaprdy.sk
Pingback: Ako posilniť imunitný systém stravou? Pozrite si jedálniček na 7 dní! - Efresh.sk