Tekvicová krémová polievka

Tekvicová krémová polievka s tekvicovým olejom

 

 

Tekvicová krémová polievka
Večere sa nám už ochladzujú a čas tekvice je práve takto na jeseň. Čo by nás zasýtilo a zároveň zohrialo viac ako táto jesenná jednoduchá špecialita ?
Čo budeme potrebovať
  1. 1 kus stredná Hokaido tekvica
  2. 1 kus mrkva väčšia alebo 2 kusy malej mrkvy
  3. 1 kus cibuľa
  4. 2 strúčiky cesnaku
  5. 500ml zeleninového vývaru (alebo aký máte po ruke - ja som použila aj hovädzí...)
  6. 2 PL masla
  7. 150ml smotana na šľahanie
  8. soľ, čierne korenie a muškátový oriešok
  9. Tekvicové jadierka
  10. Tekvicový olej
Postup
  1. Cibuľu, cesnak si nakrájeme na drobno.
  2. Tekvicu riadne umyjeme, zbavíme jadierko a vnútra, nakrájame aj so šupkou na menšie kúsky.
  3. V hrnci na masle speníme cibuľku, cesnak a pridáme tekvicu.
  4. Podusíme, zalejeme vývarom, okoreníme a dusíme kým tekvica, mrkva nezmäknú.
  5. Rozmixujeme a zjemníme šľahačkou na varenie, dochutíme.
  6. Na tanieri dozdobíme tekvicovým olejom a na sucho opraženými tekvicovými jadierkami.
  7. Kto má chuť, môže si polievku dochutiť aj krutónmi.
Môj tip
  1. Tento tekvicový olej zo Štajerska je môj favorit!
  2. Ja osobne si ho lejem až až, pretože tento olej jednoducho milujem...
Efresh.sk https://efresh.sk/