
Pečená tekvica
2017-10-16 20:11:50

Poznáte už tú básničku o tekvici ?
"Stráži poklad tekvica,
je ho plná truhlica.
Jadierka sú nad zlato
na ostrove pirátov."
(D. Lokšová, A. Kováčová: Moji zeleninkoví kamaráti)
Čo budeme potrebovať
- 1 kus tekvica Hokkaido
- 2 strúčiky cesnaku
- 100ml olivový olej
- čerstvý rozmarín, tymián
Na dochutenie pre gurmánov
- parmezán, píniové oriešky
Postup
- Tekvicu riadne umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na mesiačiky.
- Na plechu tekvicu pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme bylinkami, poprípade aj píniovými orieškami.
- Pečieme pri 180° približne 20 až 25 minút. Môžeme pridať parmesan a necháme ešte 5 minút zapiecť.
Môj tip
- Tekvicu si môžeme vychutnať aj s domácim cesnakovým dresingom, ktorý nájdete medzi mojimi receptami.
Efresh.sk https://efresh.sk/