Pečená tekvica

Pečená tekvica recept

 

Pečená tekvica
Poznáte už tú básničku o tekvici ? "Stráži poklad tekvica, je ho plná truhlica. Jadierka sú nad zlato na ostrove pirátov." (D. Lokšová, A. Kováčová: Moji zeleninkoví kamaráti)
Čo budeme potrebovať
  1. 1 kus tekvica Hokkaido
  2. 2 strúčiky cesnaku
  3. 100ml olivový olej
  4. čerstvý rozmarín, tymián
Na dochutenie pre gurmánov
  1. parmezán, píniové oriešky
Postup
  1. Tekvicu riadne umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na mesiačiky.
  2. Na plechu tekvicu pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme bylinkami, poprípade aj píniovými orieškami.
  3. Pečieme pri 180° približne 20 až 25 minút. Môžeme pridať parmesan a necháme ešte 5 minút zapiecť.
Môj tip
  1. Tekvicu si môžeme vychutnať aj s domácim cesnakovým dresingom, ktorý nájdete medzi mojimi receptami.
Efresh.sk https://efresh.sk/