
Plnená jahňacina s čerstvým jarným šalátom
2017-03-25 20:41:54

Na Veľkú Noc sa máme tendenciu prejedať ťažkými jedlami. Čo tak vyskúšať zdravšie menu ?
Plnená jahňacina
- 1kg jahňacej hrude
- 4 ks celozrnné žemle
- 1 dcl mlieka
- 1 ks vajíčko
- 1 ks jarná cibuľka
- 2 hrste čerstvého medvedieho cesnaku
- 4 ks sušené slivky
- soľ, mleté čierne korenie
- potravinárska niť
Čerstvý jarný šalát
- Farebný šalát
- Olivový olej alebo pesto z medvedieho cesnaku
Plnená jahňacina
- Cibuľku si nasekáme na kolieska.
- Pečivo, sušené slivky si rozkrájame na štvorčeky.
- Medvedí cesnak nasekáme nadrobno.
- Vajíčko vyšľaháme s mliekom.
- Cibuľku, pečivo, sušené slivky, medvedí cesnak a vyšľahané vajíčko s mliekom si zmiešame na plnku, ktorú dochutíme soľou a čerstvým mletým korením.
- Umytú, osušenú jahňaciu hruď si rozrežeme nožom na väčší plát, ktorý si ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
- Takto pripravenú hruď naplníme plnkou z medvedieho cesnaku.
- Hruď zrolujeme a zviažeme potravinárskou niťou.
- Vložíme do pekáča, podlejeme vodou / vývarom a pečieme prikryté alobalom pri teplote 220°cca. 45 minút a odkryté ďalšiu hodinu. Počas pečenia podlievame podľa potreby vodou / vývarom.
Čerstvý jarný šalát
- Zeleninu zmiešajte dokopy a dochuťte olivovým olejom.
Môj tip
- Namiesto čierneho korenia môžeme použiť čerstvú saturejku, ktorá natoľko žalúdok nedráždi.
- Kosti z hrude nevyhadzujte ale uvarte z nich vývar, ktorým podlejte plnenú roládu.
Efresh.sk https://efresh.sk/