Plnená jahňacina s čerstvým šalátom

plnená jahňacia roláda recept
Plnená jahňacina s čerstvým jarným šalátom
Na Veľkú Noc sa máme tendenciu prejedať ťažkými jedlami. Čo tak vyskúšať zdravšie menu ?
Plnená jahňacina
  1. 1kg jahňacej hrude
  2. 4 ks celozrnné žemle
  3. 1 dcl mlieka
  4. 1 ks vajíčko
  5. 1 ks jarná cibuľka
  6. 2 hrste čerstvého medvedieho cesnaku
  7. 4 ks sušené slivky
  8. soľ, mleté čierne korenie
  9. potravinárska niť
Čerstvý jarný šalát
  1. Farebný šalát
  2. Olivový olej alebo pesto z medvedieho cesnaku
Plnená jahňacina
  1. Cibuľku si nasekáme na kolieska.
  2. Pečivo, sušené slivky si rozkrájame na štvorčeky.
  3. Medvedí cesnak nasekáme nadrobno.
  4. Vajíčko vyšľaháme s mliekom.
  5. Cibuľku, pečivo, sušené slivky, medvedí cesnak a vyšľahané vajíčko s mliekom si zmiešame na plnku, ktorú dochutíme soľou a čerstvým mletým korením.
  6. Umytú, osušenú jahňaciu hruď si rozrežeme nožom na väčší plát, ktorý si ochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.
  7. Takto pripravenú hruď naplníme plnkou z medvedieho cesnaku.
  8. Hruď zrolujeme a zviažeme potravinárskou niťou.
  9. Vložíme do pekáča, podlejeme vodou / vývarom a pečieme prikryté alobalom pri teplote 220°cca. 45 minút a odkryté ďalšiu hodinu. Počas pečenia podlievame podľa potreby vodou / vývarom.
Čerstvý jarný šalát
  1. Zeleninu zmiešajte dokopy a dochuťte olivovým olejom.
Môj tip
  1. Namiesto čierneho korenia môžeme použiť čerstvú saturejku, ktorá natoľko žalúdok nedráždi.
  2. Kosti z hrude nevyhadzujte ale uvarte z nich vývar, ktorým podlejte plnenú roládu.
Efresh.sk https://efresh.sk/