Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček recept
Veľkonočný baranček
Blíži sa Veľká noc a čo môže byť lepšie ako pohostiť hlavne malých maškrtníkov sladkou odmenou a keď je ešte k tomu aj v zdravšej forme ?
Čo budeme potrebovať
  1. 2 ks vajcia
  2. 2 PL med
  3. 1/4 citrónová kôra (chemicky neočistený)
  4. 0,5 dcl rozpustené maslo
  5. 0,5 dcl voda
  6. 1 ČL prášok do pečiva z vínneho kameňa
  7. 100g špaldová múka
  8. Kakao
  9. mleté vlašské orechy alebo mandle
  10. domáci džem
  11. stužka na zviazanie barančeka
Postup
  1. Trúbu si vyhrejeme na 160°.
  2. Oddelíme bielka od žĺtkov, pričom bielka dáme do väčšej misky.
  3. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh (šľaháme na najvyšších otáčkach 8 minút).
  4. Postupne pridáme med, žĺtky, vodu a olej.
  5. Zľahka vmiešame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva.
  6. Medzi poslednými ingredienciami pridáme pomleté orechy a citrónovú kôru.
  7. Odoberieme lyžicu cesta, do ktorého vmiešame kakao a ozdobíme barančekovi ušká, noštek, ústa a nožičky.
  8. Naplníme formu do polovice cestom a pečieme cca. 15 - 20 minút.
  9. Barančeka ešte horúceho vyklopíme a znovu naplníme.
  10. Pri druhom raze už ušká, noštek, ústa a nožičky neozdobujeme nakoľko barančekov spojíme s džemom a stužkou okolo krku.
Môj tip
  1. Cesto je určené pre dve formy s rozmerom 23x19x4 cm.
Efresh.sk https://efresh.sk/