Cícer na kari s kurkumou

cicer na kari

Cícer sú  guľaté bôby s jemnou orechovou príchuťou. Skúšali ste už domáci hummus? V kombinácii s celozrnným pečivom si hneď zabezpečíte dávku vlákniny na raňajky či olovrant. Je takisto dobrým zdrojom bielkovín. Cícer obsahuje mangán, železo, kyselinu listovú a vitamín E. V porovnaní s ostatnými strukovinami vás po jeho konzumácii nebude tak nadúvať. Viete ho kúpiť v sušenej forme, v konzerve, či čerstvý. Cícer je v kuchyni všestranný. Ja vám predstavím svoj obľúbený spôsob jeho prípravy.

Obsah vlákniny: 7,6 gramov / 100 g

Obsah bielkovín: 20 gramov / 100 g

cícer v konzerve

Čo budeme potrebovať

menšia cibuľka

3 strúčiky cesnaku

3 polievkové lyžice olivový olej

kávová lyžička kurkumy

kávová lyžička kari korenia

kávová lyžička mletej červenej papriky

štipka soli

štipka mleté čierne korenie

podľa chuti čili

310 g cícer v konzerve (napr. Bonduelle vapeur

150 g paradajky lúpané v konzerve

100 ml kokosové mlieko

čerstvý koriander na ozdobenie a príchuť

ako prílohu môžete voliť ryžu alebo chlieb či sladké zemiaky

kurkuma

chcem vedieť viac o kurkume

 

Postup

  1. Na zohriatom olivovom oleji zmiešame kurkumu, kari korenie a mletú červenú papriku.
  2. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľku a cesnak.
  3. Zamiešame pretlak a necháme prevrieť.
  4. Pridáme cícer, soľ a mleté čierne korenie a povaríme 10 minút.
  5. Podľa chuti pridáme čili a kokosové mlieko.
  6. Necháme variť ďalších 5 minút.
  7. Podávame! 🙂