Cícer na kari s kurkumou

cicer na kari

Cícer sú  guľaté bôby s jemnou orechovou príchuťou. Skúšali ste už domáci hummus? V kombinácii s celozrnným pečivom si hneď zabezpečíte dávku vlákniny na raňajky či olovrant. Je takisto dobrým zdrojom bielkovín. Cícer obsahuje mangán, železo, kyselinu listovú a vitamín E. V porovnaní s ostatnými strukovinami vás po jeho konzumácii nebude tak nadúvať. Viete ho kúpiť v sušenej forme, v konzerve, či čerstvý. Cícer je v kuchyni všestranný. Ja vám predstavím svoj obľúbený spôsob jeho prípravy.

Obsah vlákniny: 7,6 gramov / 100 g

Obsah bielkovín: 20 gramov / 100 g

cícer v konzerve

Čo budeme potrebovať

  1. menšia cibuľka
  2. 3 strúčiky cesnaku
  3. 3 polievkové lyžice olivový olej
  4. kávová lyžička kurkumy
  5. kávová lyžička kari korenia
  6. kávová lyžička mletej červenej papriky
  7. štipka soli
  8. štipka mleté čierne korenie
  9. podľa chuti čili
  10. 310 g cícer v konzerve (napr. Bonduelle vapeur
  11. 150 g paradajky lúpané v konzerve
  12. 100 ml kokosové mlieko
  13. čerstvý koriander na ozdobenie a príchuť
  14. ako prílohu môžete voliť ryžu alebo chlieb či sladké zemiaky

kurkuma

chcem vedieť viac o kurkume

 

Postup

  1. Na zohriatom olivovom oleji zmiešame kurkumu, kari korenie a mletú červenú papriku.
  2. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľku a cesnak.
  3. Zamiešame pretlak a necháme prevrieť.
  4. Pridáme cícer, soľ a mleté čierne korenie a povaríme 10 minút.
  5. Podľa chuti pridáme čili a kokosové mlieko.
  6. Necháme variť ďalších 5 minút.
  7. Podávame! 🙂

One thought on “Cícer na kari s kurkumou

  1. Pingback: Ako posilniť imunitný systém stravou? Pozrite si jedálniček na 7 dní! - Efresh.sk

Comments are closed.