
Pesto z medvedieho cesnaku
2017-03-30 22:13:39

Medvedí cesnak má blahodárne účinky prečisťujúce krv. Blahodárne pôsobí na náš črevný trakt ako aj žalúdok. V apríly a v máji sa zbierajú čerstvé zelené listy. Z týchto listov môžete pripraviť aj šalát alebo ho uvariť ako špenát.
Na 6 malinkých zaváraninových fliaš
- 6 hrstí čerstvého medvedieho cesnaku
- 4 PL extra panenský olivový olej
- 2 PL na jemno pomleté mandle
- morská soľ
- citrónová šťava
Postup
- Medvedí cesnak dobre umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kusy
- V mixéri všetko spolu zmixujeme
- Podľa chuti dosolíme a pridáme citrónovú šťavu
Môj tip
- Pesto by nemalo byť moc husté a ani plávať v olivovom oleji.
- Ku koncu keď naplníte fľašky, dolejte na vrch trošku olivového oleja, ktorý pesto zakonzervuje.
Efresh.sk https://efresh.sk/
Pingback: Medvedí cesnak s cestovinami - Efresh.sk