Medvedí cesnak – pesto

cesnakové pesto
Pesto z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak má blahodárne účinky prečisťujúce krv. Blahodárne pôsobí na náš črevný trakt ako aj žalúdok. V apríly a v máji sa zbierajú čerstvé zelené listy. Z týchto listov môžete pripraviť aj šalát alebo ho uvariť ako špenát.
Na 6 malinkých zaváraninových fliaš
  1. 6 hrstí čerstvého medvedieho cesnaku
  2. 4 PL extra panenský olivový olej
  3. 2 PL na jemno pomleté mandle
  4. morská soľ
  5. citrónová šťava
Postup
  1. Medvedí cesnak dobre umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie kusy
  2. V mixéri všetko spolu zmixujeme
  3. Podľa chuti dosolíme a pridáme citrónovú šťavu
Môj tip
  1. Pesto by nemalo byť moc husté a ani plávať v olivovom oleji.
  2. Ku koncu keď naplníte fľašky, dolejte na vrch trošku olivového oleja, ktorý pesto zakonzervuje.
Efresh.sk https://efresh.sk/

One thought on “Medvedí cesnak – pesto

  1. Pingback: Medvedí cesnak s cestovinami - Efresh.sk

Comments are closed.