
Najlepšia bublanina
2018-08-01 11:02:30

Naozaj nepoznám lepší recept na takúto vláčnu, jemnú a nadýchanú bublaninu.
Čo budeme potrebovať
- 3dcl trstinový cukor
- 1ks vanilkový cukor BIO
- 3ks vajíčka
- 1dcl mlieko
- 1dcl olivový olej alebo slnečnicový olej
- 5dcl špaldová múka
- 1ks kypriaci prášok z vínneho kameňa
- čerstvé sezónne ovocie
Postup
- Cukor vymiešame do peny s celými vajíčkami.
- Pridáme mlieko a olej.
- Múku s kypriacim práškom preosejeme a zašľaháme do zmesi z cukru, vajíčok, mlieka a oleja.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto je hustejšie, nezlaknite sa.
- Pridáme riadnu dávku ovocia podľa chuti.
- Rúru predhrejeme na 180° a pečieme 25 až 30 minút.
Efresh.sk https://efresh.sk/