Banánový chlieb – vegan verzia

bananovy chlieb vegan

Zvýšili vám banány a začínajú hnednúť na stole? Čas na banánový chlieb! 🙂

Tento recept si viete ľahko premeniť na ne-vegan verziu tým, že rastlinné mlieko zameníte za klasické mlieko a ľanové semienka nahradíte vajíčkom. Banánovy chlieb môžete upiecť bez pridania kakaa a čokolády. Kakao a čokoládu môžete nahradiť orieškami alebo sušeným ovocím alebo nechať bez. Závisí len od vašich preferencií.

Ak sa však budete riadiť receptom nižšie, nebudete musieť použiť ani lyžicu cukru navyše! 😉

 

Recept na formu s rozmermi 21,50 x 10,50cm

Spolu: 1289kcal

Bielkoviny: 34g (12%)

Sacharidy: 178g (60%)

Tuky: 47g (16%)

 

Čo budeme potrebovať

150g celozrnné ovsené vločkycokolada bez cukru

10g mleté mandle alebo iné orechy

30g prírodné kakao

1čl kypriaci prášok do pečiva

120ml rastlinné mlieko (ja som použila ovsené z Lidl)

3ks prezretejšie banány

10g ľanové semienka

40ml pitná voda

50g čokoláda

 

Ako postupovať

  1. Ľanové semienka rozmixujeme s pitnou vodou a odložíme do chladničky.
  2. Vločky rozmixujeme na múku.
  3. Všetky suché ingrediencie zmiešame. 
  4. 2ks banány vymixujeme s mliekom.
  5. Banánový a semienkový mix premiešame so suchým mixom.
  6. Tretí banán buď nakrájame na kolieska a poukladáme medzi dve vrtsvy cesta alebo ho dáme na spodok formy a prelejeme cestom.
  7. Pečieme pri 180° ca. 40 až 50 minút.