Výborná a ľahká torta bez múky a s minimom cukru!
Recept na tortu s priemerom 26cm
Spolu: 1665kcal
Bielkoviny: 83g
Sacharidy: 187g
Tuky: 61g
Čo budeme potrebovať
Korpus
250g gaštanové pyré
4 vajcia
Krém
250g ricotta
250g odtučnený tvaroh
20g vanilkový cukor
50ml smotana na šľahanie
200g višne zavárané alebo čerstvé
- Z bielkov a štipkou soli si vyšľaháme tuhý sneh.
- Žĺtky vymiešame s gaštanovým pyré, do ktorého už ručne zamiešame sneh. Pečieme pri 180° ca. 40 minút.
- Ricottu, tvaroh, cukor a smotanu na šľahanie vyšlaháme na krém.
- Korpus po dopečení necháme vyhladnúť a rozrežeme na dve polky.
- Na spodnú časť korpusu natrieme polovicu krému a naukladáme višne.
- Poukladáme višne a prikryjeme druhou polkou korpusu.
- Zvyšný krém rozotrieme na vrh korpusu a dozdobíme podľa fantázie.