Avokádové raňajky
2017-02-19 18:34:34
Táto nátierka je veľmi sýta a vďaka avokádu bohatá na vitamíny ako K, C, B, E, vlákninu a antioxidanty. Pripravujem ju mame keď je po chemoterapii. Podľa niektorých štúdií znižuje vedľajšie účinky chemoterapie. Už si ju len pripraviť a vychutnať
Pre dve osoby
- 1 ks zrelé avokádo
- 2 ks vajíčko
- 2 PL biely jogurt
- 1 ČL horčica
- Čierne korenie a soľ
- Šťava z citróna
- Špaldové hrianky alebo čerstvé pečivo
- Nasekaná pažítka
Postup
- Vajíčko uvaríme na tvrdo cca. 10minút.
- Avokádo prerežeme pozdĺžne okolo kôstky a opačným krútivým pohybom od seba polovice oddelíme. Kôstku vyberieme pomocou lyžičky a polovičky predelíme ešte na štvrťky. Dané štvrťky si ošúpeme ako banán. Týmto spôsobom zabezpečíme, že avokádo si zanechá maximum zdraviu prospešných látok, ktoré sú uskladnené práve tesne pod šupkou.
- Vychladnuté vajíčko si pretlačíme cez riadky na vajíčko pozdĺž aj na šírku a avokádo cez mriežku na zemiaky.
- Všetky ingrediencie spolu zmiešame a dochutíme korením, soľou a šťavou z citróna.
- Na pečive dozdobíme pažítkou.
Môj tip
- Tento krájač na vajíčka používam aj ja: tu
Efresh.sk https://efresh.sk/