Avokádové raňajky

avokádová nátierka recept
Avokádové raňajky
Táto nátierka je veľmi sýta a vďaka avokádu bohatá na vitamíny ako K, C, B, E, vlákninu a antioxidanty. Pripravujem ju mame keď je po chemoterapii. Podľa niektorých štúdií znižuje vedľajšie účinky chemoterapie. Už si ju len pripraviť a vychutnať 
Pre dve osoby
  1. 1 ks zrelé avokádo
  2. 2 ks vajíčko
  3. 2 PL biely jogurt
  4. 1 ČL horčica
  5. Čierne korenie a soľ
  6. Šťava z citróna
  7. Špaldové hrianky alebo čerstvé pečivo
  8. Nasekaná pažítka
Postup
  1. Vajíčko uvaríme na tvrdo cca. 10minút.
  2. Avokádo prerežeme pozdĺžne okolo kôstky a opačným krútivým pohybom od seba polovice oddelíme. Kôstku vyberieme pomocou lyžičky a polovičky predelíme ešte na štvrťky. Dané štvrťky si ošúpeme ako banán. Týmto spôsobom zabezpečíme, že avokádo si zanechá maximum zdraviu prospešných látok, ktoré sú uskladnené práve tesne pod šupkou.
  3. Vychladnuté vajíčko si pretlačíme cez riadky na vajíčko pozdĺž aj na šírku a avokádo cez mriežku na zemiaky.
  4. Všetky ingrediencie spolu zmiešame a dochutíme korením, soľou a šťavou z citróna.
  5. Na pečive dozdobíme pažítkou.
Môj tip
  1. Tento krájač na vajíčka používam aj ja: tu
Efresh.sk https://efresh.sk/