Astridkina torta
2017-02-19 18:27:37
Táto torta je moja srdcovka pretože o jej prípravu ma požiadala jedna z mojich najlepších kamarátok pre svoju dcéru Astridku na jej piate narodeniny. Torta bola že vraj strašná mňamka a Astridka sa nechcela podeliť
Na 17cm tortovú formu
Cesto
- 2 vajcia
- 100g trstinový cukor alebo 2 PL javorového sirupu
- ¼ citrónová kôra (chemicky neočistený)
- 0,5dcl olej (ak Vám neprekáža olivový)
- 0,5dcl voda
- ½ balíčku prášku do pečiva BIO z vínneho kameňa
- 100g špaldová múka hladká
Krém
- 250g tvaroh jemný
- 250ml smotana na šľahanie 33%
- 2 PL javorový sirup
- Vanilkový struk
- Ovocie na ozdobu
Postup
- Trúbu si vyhrejeme na 160°.
- Oddelíme bielka od žĺtok a z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
- Postupne pridáme cukor / med, žĺtky, vodu a olej.
- Zľahka vmiešame múku, ktorú sme si predtým zmiešali s práškom do pečiva, citrónovú kôru. Formu vytrieme maslom a vlejeme cesto. Pečieme cca. 40min.
- Medzitým ako sa nám pečie korpus, si pripravíme krém, kde všetky ingrediencie vymiešame. Keď nám korpus vychladne, rozrežeme ho na dve polovice.
- Natrieme 1/2 krému a poukladáme čučoriedky.
- Prikryjeme druhou polovicou korpusu, potrieme zvyškom krému a zdobíme podľa fantázie.
Efresh.sk https://efresh.sk/