Domáci mackovia

domáci brumik recept
Domáci mackovia
Som mama a môj syn – asi ako pomaly každé dieťa – si rado zobne do sladkého. Ale keďže mama je výživový poradca a snaží sa mu upiecť domácich „mackov“, posielam Vám tento recept a k tomu aj link kde si formu môžete zakúpiť. Je presne šitá na nižšie uvedené ingrediencie.
Pre 12 medvedíkov
  1. 100g hladká špaldová múka
  2. 2 vajcia
  3. 30g mäkkého masla
  4. 50ml mlieko
  5. ½ ČL prášku do pečiva BIO z vínneho kameňa
  6. 60g trstinový cukor alebo 2 lyžice medu
  7. Lyžička kakaa pre nožičky, ťapky a ňufáčiky
Postup
  1. Trúbu si vyhrejeme na 170°.
  2. Oddelíme bielka od žĺtok a z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom alebo medom do peny, pridáme maslo, mlieko a postupne primiešame múku, ktorú sme predtým zmiešali s práškom do pečiva.
  4. Po lyžičkách pridávame celú zmes do snehu z bielkov.
  5. Jednu polievkovú lyžicu si dáme do menšej misky, vmiešame lyžičku kakaa.
  6. Na nožičky, ťapky a ňufáčiky používam väčšiu injekčnú striekačku a robím bodky do vyznačených miest na plechu.
  7. Plech nie je potrebný vysypať múkou ale ja ho vytieram maslom.
  8. Na jedného medvedíka budeme potrebovať jeden a pol polievkovej lyžice cesta.
  9. Plňte formu tak do 3/4 pretože mackovia budú nadýchaní.
  10. Pečieme cca. 10minút.
Môj tip
  1. Formu si môžete zakúpiť tu
Efresh.sk https://efresh.sk/