Jablkový koláč s pudingom

Jablkový koláč s pudingom
Rýchly, chutný a z mála ingrediencií!
Čo budeme potrebovať
  1. 150 g špaldová hladká múka
  2. 30 g hnedý cukor
  3. 75 g zmäknuté maslo
  4. ľadová voda
  5. 5 až 6 kusov jabĺk
  6. 1 kus vanilkový puding
  7. 500 ml mlieko
  8. 2 až 3 lyžice hnedého cukru
  9. 250 ml smotana na šľahanie 33%
Postup
  1. Múku, hnedý cukor a zmäknuté maslo vymiešame na cesto. Ak je cesto veľmi hutné, pridáme ľadovú vodu. Ak sa nám podarilo pridať viac vody, do cesta zamiešame múku až kým sa začne odlepovať od krajov misky.
  2. Cesto rozložíme v okrúhlej forme na pečenie a necháme 1 až 2 hodiny v chladničke. Ja som použila formu s priemerom 26 cm.
  3. Jablká očistíme, nakrájame na mesiačiky a rozložíme na cesto.
  4. Pečieme cca. 30 minút na 200°.
  5. Uvaríme si klasický vanilkový puding, ktorý rozotrieme na upečený koláč.
  6. Zapečieme ďalších 10 až 15 minút.
  7. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a rozotrieme na vychladnutom koláči.
  8. Dobrú chuť!
Efresh.sk https://efresh.sk/