
Jablkové pité
2018-09-24 18:56:06

Čas jabĺk a škorice si nemusíme vychutnávať len na Vianoce, však?
Čo budeme potrebovať
- 400g špaldová hladká múka
- 80g trstinový práškový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor
- 250g tradičné maslo
- 6g kypriaci prášok z vínneho kameňa
- 2ks vajcia
- 8ks jablká
- škorica
Postup
- Múku preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom.
- Do múkovej zmesi pridáme rozpustené maslo, vajíčka a vypracujeme cesto.
- Pokiaľ by bolo cesto tuhé, pridáme asi 1dcl mlieka.
- Cesto rozdelíme na dve časti. Z toho jednu časť vyvaľkáme pomocou papiera na pečenie a valčekom prenesieme cesto na plech.
- Jablká ošúpene, postrúhame na hrubo a rozložíme po prvej časti cesta.
- Dochutíme škoricou.
- Z druhej časti cesta si vyvaľkáme vrch alebo si vyrobíme rôzne tvary a ozdobíme jablká.
- Pečieme približne 20 minút pri 200°.
Efresh.sk https://efresh.sk/