Jablkové pité

jablkové pité
Jablkové pité
Čas jabĺk a škorice si nemusíme vychutnávať len na Vianoce, však?
Čo budeme potrebovať
  1. 400g špaldová hladká múka
  2. 80g trstinový práškový cukor
  3. 1 balíček vanilkový cukor
  4. 250g tradičné maslo
  5. 6g kypriaci prášok z vínneho kameňa
  6. 2ks vajcia
  7. 8ks jablká
  8. škorica
Postup
  1. Múku preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom.
  2. Do múkovej zmesi pridáme rozpustené maslo, vajíčka a vypracujeme cesto.
  3. Pokiaľ by bolo cesto tuhé, pridáme asi 1dcl mlieka.
  4. Cesto rozdelíme na dve časti. Z toho jednu časť vyvaľkáme pomocou papiera na pečenie a valčekom prenesieme cesto na plech.
  5. Jablká ošúpene, postrúhame na hrubo a rozložíme po prvej časti cesta.
  6. Dochutíme škoricou.
  7. Z druhej časti cesta si vyvaľkáme vrch alebo si vyrobíme rôzne tvary a ozdobíme jablká.
  8. Pečieme približne 20 minút pri 200°.
Efresh.sk https://efresh.sk/