Steak z nízkej roštenky

hovädzí steak
Steak z nízkej roštenky
Momentálne žijem v malom meste a dostať u nás kvalitnú hovädziu roštenku nie je vôbec také jednoduché... Keď už, zoženiem aspoň nízku roštenku, ktorú keď dobre pred pripravíme, máme skvelý steak a super správa - má len cca. 10% tuku.
Čo budeme potrebovať
  1. 150g - 200g Steak z nízkej roštenky
  2. 4 PL Olivový olej
  3. Morská soľ
  4. Mleté čierne korenie
  5. Pretlačený cesnak
  6. Mletá rasca
  7. Bylinky ako koriander, petržlen, vňať, oregano, bazalka
Postup
  1. Zo steaku odrežeme hrubú blanu
  2. Korenie a bylinky zmiešame v olivovom oleji a naložíme mäsko
  3. Necháme ho takto naložené aspoň 3 hodiny v chladničke (nakladám ho v uzatvorenej nádobe)
  4. Pred samotnou prípravou steak vyberieme na 30 minút na izbovú teplotu
  5. Rozpálime si panvicu - ak máte vrúbkovanú
  6. Z každej strany opečieme steak presne 3 minútky - takto dosiahneme, že bude medium.
  7. Po opečení stiahneme panvicu z ohňa, položíme oriešok masla s vetvičkou čerstvého rozmarínu a prikryjeme na 10 minút.
  8. Podávame.
Môj tip
  1. Ja osobne používam túto panvicu
Efresh.sk https://efresh.sk/