
Steak z nízkej roštenky
2017-02-28 22:32:30

Momentálne žijem v malom meste a dostať u nás kvalitnú hovädziu roštenku nie je vôbec také jednoduché... Keď už, zoženiem aspoň nízku roštenku, ktorú keď dobre pred pripravíme, máme skvelý steak a super správa - má len cca. 10% tuku.
Čo budeme potrebovať
- 150g - 200g Steak z nízkej roštenky
- 4 PL Olivový olej
- Morská soľ
- Mleté čierne korenie
- Pretlačený cesnak
- Mletá rasca
- Bylinky ako koriander, petržlen, vňať, oregano, bazalka
Postup
- Zo steaku odrežeme hrubú blanu
- Korenie a bylinky zmiešame v olivovom oleji a naložíme mäsko
- Necháme ho takto naložené aspoň 3 hodiny v chladničke (nakladám ho v uzatvorenej nádobe)
- Pred samotnou prípravou steak vyberieme na 30 minút na izbovú teplotu
- Rozpálime si panvicu - ak máte vrúbkovanú
- Z každej strany opečieme steak presne 3 minútky - takto dosiahneme, že bude medium.
- Po opečení stiahneme panvicu z ohňa, položíme oriešok masla s vetvičkou čerstvého rozmarínu a prikryjeme na 10 minút.
- Podávame.
Môj tip
- Ja osobne používam túto panvicu
Efresh.sk https://efresh.sk/