Pečené batáty

pečené batáty sladké zemiaky recept
Pečené batáty
Tak tento recept je naozaj niečo pre lenivejšie gazdinky alebo recept pre zaneprázdnenejšie dni. Batáty pečieme v šupke, pretože práve v nej sa nachádzajú všetky vitamíny ako A, B, C a E ako aj minerály draslík, horčík, železo, vápnik a fosfor.
Čo budeme potrebovať
  1. 2 ks batáty – sladké zemiaky
  2. 2 PL olivový olej
  3. Koriander, oregano, mleté čierne korenie, cesnak
Postup
  1. Rúru si zohrejeme na 200°.
  2. Zemiaky riadne umyjem a nakrájame na mesiačiky.
  3. V miske si zmiešame olivový olej s bylinkami, rozpučeným cesnakom a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  4. Zmes vylejeme na zemiaky, riadne premiešame a vysypeme na plech vyložený papierom. Pečieme cca. 20minút kým sú zemiaky mäkké.
Môj tip
  1. K zemiakom si môžeme spraviť cesnakový dresing, ktorý nájdete tiež medzi receptami.
  2. Pri tepelných úpravách musíte voliť správny olivový olej, teda ten, ktorý je vhodný aj na prípravu teplých pokrmov. Ja používam: Extra panenský olivový olej Farchioni
  3. Na pečenie zeleniny v trúbe som si obľúbila keramický pekáč Emile Henry .
Efresh.sk https://efresh.sk/

One thought on “Pečené batáty

  1. Pingback: Čo jesť počas dojčenia? Pozrite si jedálniček na 7 dní! - Grgyaprdy.sk

Comments are closed.