Ovsená kaša

ovsená kaša
Ovsená kaša
Vločky sa vyznačujú najmä obsahom vlákniny, ktorá podporuje hygienu čreva. Ďalej znižujú hladinu cholesterolu, cukru, inzulínu ako aj krvný tlak.
Čo budeme potrebovať
  1. 160g ovsené vločky
  2. 600ml voda, mlieko alebo rastlinné mlieko (napríklad mandľové mlieko)
Postup
  1. ovsené vločky a tekutinu vložte do hrnca.
  2. Pridajte štipku morskej soli a miešajte s drevenou varechou.
  3. Priveďte k varu a miešajte čo najrýchlejšie, aby ste dostali kašu.
  4. Podľa vášho želania si kašu zrieďte, prípadne ešte pridajte vločky, kým nedosiahnete želanú konzistenciu.
  5. Hotovú kašu dochuťte medom, škoricou či ovocím a orechmi.
Môj tip
  1. Veľmi vhodné sú chia semienka ako zdroj aminokyselín, nenasýtených mastných kyselín, minerálnych látok a takisto sú ideálne pre naše črevá. Ráno zaraďte aj zdroje železa, ktoré sa najlepšie vstrebáva do 2 hodín od prebudenia. Do kaše, vločiek si jednoducho môžete zamiešať sušené slivky, orechy kešu, mandle a hrozienka. Na ochutenie môžete použiť aj iné orechy, kokos, med, kakao alebo strúhané jablko.
Efresh.sk https://efresh.sk/