Bábovka

Špaldová bábovka recept
Moja bábovka
Vyskúšala som už naozaj veľa receptov na bábovky. Ale tento je pre mňa top a doteraz bábovka naozaj všetkým chutila. Najradšej ju robím v nedeľu doobeda, kedy si ju môžem vychutnať pri nedeľňajšej káve a potom si ju pekne zabalím na raňajky do práce.
Čo budeme potrebovať
  1. 4 vajcia
  2. 200g trstinový cukor / 4 PL medu / 4 PL javorový sirup
  3. ½ citrónová kôra (chemicky neočistený)
  4. 1dcl olej (ak Vám neprekáža olivový)
  5. 1dcl vody
  6. 1 balíček prášok do pečiva BIO z vínneho kameňa
  7. 200g špaldová múka hladká
  8. Kakao
  9. Mleté vlašské orechy alebo mandle
Postup
  1. Trúbu si vyhrejeme na 160°.
  2. Oddelíme bielka od žĺtkov a z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Postupne pridáme cukor / med / javorový sirup, žĺtky, vodu a olej.
  4. Zľahka vmiešame múku, ktorú sme predtým zmiešali s práškom do pečiva a citrónovú kôru.
  5. Nakoniec ešte primiešame orechy / mandle.
  6. Formu vytrieme maslom a vlejeme polovicu cesta.
  7. Druhú polovicu ešte vymiešame s kakaom a takisto vlejeme do formy.
  8. Pečieme cca. 40min.
Efresh.sk https://efresh.sk/