Biskupský chlebík s čokoládou

Vynikajúci recept na zdravý biskupský chlebík s čokoládou a tvarohom, ktorý si viete vychutnať bez výčitiek. Receptúra sa od iných receptov na klasické biskupské chlebíky odlišuje tým, že nepoužijeme maslo a použijeme len 20 g vanilínového cukru. Biskupský chlebík po upečení neobaľujeme v práškovom cukre. K raňajkám sa vynikajúco hodí s acidofilným či kefírovým mliekom a máte postarané o kvalitný prísun bielkovín. 🙂

Energetická hodnota: 1740 kcal na 750 gcokolada bez cukru

Bielkoviny: 92 g / 24%

Tuky: 52 g / 14%

Sacharidy: 218 g / 56%

Vláknina: 25 g / 6,50 %

 

Čo budeme potrebovať

  1. 25 g brusnice sušené
  2. 40 g marhule sušené
  3. 65 g slivky sušené
  4. 40 g kešu orechy natural alebo iné orechy
  5. 40 g čokoláda
  6. 100 g celozrnná špaldová múka
  7. 250 g tvaroh hrudkovitý
  8. 3 ks vajce
  9. 20 g vanilínový cukor
  10. podľa chuti škorica
  11. štipka soli
  12. 6 g kypriaci prášok do pečiva

 

Postup

  1. Sušené ovocie, orechy a čokoládu posekáme na drobnejšie kúsky.
  2. Vo väčšej miske zmiešam zmes zo sušeného ovocia, orechov a čokolády s múkou, vanilínovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva.
  3. V menšej miske vymiešame tvaroh zo žĺtkami.
  4. V tretej miske si vymiešame bielka do tuhého snehu.
  5. K suchej zmesi primiešame ručne lopatkou tvarohovú zmes a tuhé bielky.
  6. Pečieme pri 180° cca 50 až 60 minút.