Vynikajúci recept na zdravý biskupský chlebík s čokoládou a tvarohom, ktorý si viete vychutnať bez výčitiek. Receptúra sa od iných receptov na klasické biskupské chlebíky odlišuje tým, že nepoužijeme maslo a použijeme len 20 g vanilínového cukru. Biskupský chlebík po upečení neobaľujeme v práškovom cukre. K raňajkám sa vynikajúco hodí s acidofilným či kefírovým mliekom a máte postarané o kvalitný prísun bielkovín. 🙂
Energetická hodnota: 1740 kcal na 750 g
Bielkoviny: 92 g / 24%
Tuky: 52 g / 14%
Sacharidy: 218 g / 56%
Vláknina: 25 g / 6,50 %
Čo budeme potrebovať
- 25 g brusnice sušené
- 40 g marhule sušené
- 65 g slivky sušené
- 40 g kešu orechy natural alebo iné orechy
- 40 g čokoláda
- 100 g celozrnná špaldová múka
- 250 g tvaroh hrudkovitý
- 3 ks vajce
- 20 g vanilínový cukor
- podľa chuti škorica
- štipka soli
- 6 g kypriaci prášok do pečiva
Postup
- Sušené ovocie, orechy a čokoládu posekáme na drobnejšie kúsky.
- Vo väčšej miske zmiešam zmes zo sušeného ovocia, orechov a čokolády s múkou, vanilínovým cukrom a kypriacim práškom do pečiva.
- V menšej miske vymiešame tvaroh zo žĺtkami.
- V tretej miske si vymiešame bielka do tuhého snehu.
- K suchej zmesi primiešame ručne lopatkou tvarohovú zmes a tuhé bielky.
- Pečieme pri 180° cca 50 až 60 minút.