Pšenové rizoto

pšenové rizoto
Pšenové rizoto
Rýchly a skvelý obed, ktorý je prirodzene vegan!
Čo budeme potrebovať
  1. 1/2 hrnček pšeno
  2. 1 hrnček voda
  3. 2 lyžice olivový olej
  4. malá cibuľka
  5. 1ks strúčik cesnak
  6. 125ml kokosové mlieko
  7. 100g paradajkový pretlak
  8. 1 hrnček mrazené fazuľky / struky
Postup
  1. Pšeno obaríme vriacou vodou a dáme variť do vriacej vody na cca. 15 minút bez miešania.
  2. Na olivovom oleji zľahka opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak.
  3. Pridáme paradajkový pretlak a necháme prevrieť.
  4. Pridáme kokosový olej a omáčku riadne rozmiešame. Pokiaľ je veľmi hustá, pridáme vodu.
  5. Mrazené fazuľky rozmrazíme a pridáme do omáčky a uvaríme do chrumkava.
  6. Dochutíme čiernym korením, oreganom.
  7. Nakoniec pridáme uvarené pšeno a riadne premiešame.
Efresh.sk https://efresh.sk/