
Pšenové rizoto
2019-04-17 20:30:58

Rýchly a skvelý obed, ktorý je prirodzene vegan!
Čo budeme potrebovať
- 1/2 hrnček pšeno
- 1 hrnček voda
- 2 lyžice olivový olej
- malá cibuľka
- 1ks strúčik cesnak
- 125ml kokosové mlieko
- 100g paradajkový pretlak
- 1 hrnček mrazené fazuľky / struky
Postup
- Pšeno obaríme vriacou vodou a dáme variť do vriacej vody na cca. 15 minút bez miešania.
- Na olivovom oleji zľahka opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak.
- Pridáme paradajkový pretlak a necháme prevrieť.
- Pridáme kokosový olej a omáčku riadne rozmiešame. Pokiaľ je veľmi hustá, pridáme vodu.
- Mrazené fazuľky rozmrazíme a pridáme do omáčky a uvaríme do chrumkava.
- Dochutíme čiernym korením, oreganom.
- Nakoniec pridáme uvarené pšeno a riadne premiešame.
Efresh.sk https://efresh.sk/